Programma 2019

Ontvangst 07:45 uur

Ontvangst Vroege Vogelwandeling

08:00 uur

Vroege Vogelwandeling

Het programma start om 08:00 uur voor onze vroege vogels met een wandeling door de dierentuin. Onder begeleiding van een gids ziet u de bewoners wakker worden en leert u meer over de flora en fauna. Een ontbijtpakket wordt hierbij verzorgt. 

08:30 uur

Ontvangst en registratie

Het Heliview team heet u van harte welkom op het Software Robotics congres.

09:15 uur

Opening door uw dagvoorzitter

Keynote 09:30 uur

De robots komen er aan: tijd om ons voor te bereiden

  • waarom de ING tien jaar geleden al voor robots koos
  • hoe de ING nu de stap zet naar Artificial Intelligence
  • wat we kunnen doen om ons voor te bereiden op de komst van machines die slimmer zijn dan wij
Keynote 09:55 uur

RPA start-up

Deze unieke praktijkcase gaat over de implementatie van RPA bij de Kamer van Koophandel (KvK).

Tijdens deze lezing zal Jan niet alleen uitleggen wat RPA voor de KvK betekent maar zal hij vooral ingaan op de implementatie ervan. Hoe is het project gestart? Welke uitdagingen is hij tegengekomen? Hoe zorg je voor draagvlak? Als geen ander maakt Jan, met zijn aanstekelijke enthousiasme, RPA toegankelijk!  

Ochtendpauze 10:25 uur

Ochtendpauze met 1-op-1 gesprekken

Plenaire sessie 11:00 uur

Interactieve sessie

In deze sessie komt u op een leuke, informele, snelle en spontane manier in contact met vakgenoten en experts. U kunt rechtstreeks putten uit de kennis en ervaring van andere organisaties. Dat levert concrete tips op die u direct kunt toepassen.

Keynote 11:25 uur

Software Robots in de praktijk bij DSM

Bij DSM staat “digital” hoog op de agenda. Robotic Process Automation (RPA) is een van de belangrijkste onderdelen bij het realiseren van deze digitale initiatieven. In 2017 zijn we bij DSM gestart met onze RPA reis. Momenteel zijn we volop in beweging en hebben al een behoorlijke ervaring opgebouwd met de positieve en minder positieve kanten van RPA. Van het selecteren van de juiste tool tot het kiezen, live brengen en beheren van de beste automation cases. Alle aspecten zullen aan bod komen tijdens deze presentatie.

Break-outsessie A1 11:55 uur

Oneerlijke concurrentie of nieuwe collega?

In veel organisaties kijken medewerkers nog sceptisch naar RPA. Wat betekent RPA voor mijn werk? Heb ik straks nog wel een baan? Tijdens deze sessie ligt de focus op de factor mens. Op basis van diverse stellingen en standpunten, waar jij als aanwezige ook je mening over kan delen, wordt het gesprek gevoerd.

Break-outsessie A2 11:55 uur

Van RPA naar Intelligent Automation

Met het volwassen worden van RPA als technologie beginnen organisaties tegen de grenzen van de mogelijkheden aan te lopen. Intelligent Automation is het antwoord daarop. In deze sessie zal ik jullie aan de hand van voorbeelden uit de praktijk en het Kofax Intelligent Automation platform inleiden in de toekomst van hoe personeel en digitale werkers samen gaan werken.

Lunchpauze 12:20 uur

Lunchpauze met 1-op-1 gesprekken

Keynote 13:35 uur

Automation First - the era of one robot per employee

A Paradigm shift - a robot for everyone. What are the social economical changes. The fear for Robotics & AI. Where do we stand today realistically. Adopting these technologies, where to start and what they bring.

Break-outsessie B1 14:05 uur

De Robot uit de medewerker halen

Processen verder digitaliseren zonder dat er aanpassing in ICT-systemen nodig is? Robotic Process Automation (RPA) is een innovatieve ontwikkeling die bedrijven hierbij helpt. De software logt in op systemen en leest informatie van de schermen. Software robots kunnen daarmee eenvoudige routinematig werk van medewerkers uit handen nemen. Alliander is bezig met deze innovatieve ontwikkeling en deelt graag hun aanpak de resultaten en hun leerproces met jou.

Workshop B2 14:05 uur

LEARN. AUTOMATE - The Future is UiPath

Get hands-on experience to build your own automation, no experience required as you will be supported by RPA experts. Automation first enables your company to move faster and more effectively:

  • It helps you serve customers better.
  • It enables you to operate more efficiently.
  • It unburdens employees from mundane, repetitive work, allowing them to focus on solving problems and creating value.

LET OP: voor deelname aan deze sessie is een laptop vereist.

Workshop B3 14:05 uur

Built -a-Bot workshop

Deze exclusieve masterclass met toonaangevende RPA-provider Automation Anywhere is een praktische, hands-on sessie die laat zien hoe eenvoudig het is om software-bots the bouwen. In minder dan 45 minuten, met minimale hulp van ons, bouwt u zelf een software-bot en krijgt u een beter beeld van hoe RPA in uw organisatie kan worden toegepast.

LET OP: voor deelname aan deze workshop is een laptop vereist.

Plenaire sessie 14:35 uur

Juridische valkuilen rond software robotics

Software robotics roept tal van nieuwe juridische vragen en uitdagingen op. Hoe leg je complexe contracten vast? Welke aansprakelijkheidsrisico’s zijn er? Hoe voorkom je privacy boetes onder de GDPR? Ervaren IT en GDPR advocaat Anja Dekhuijzen spreekt u bij.

Middagpauze 15:00 uur

Middagpauze met 1-op-1 gesprekken

Keynote 15:35 uur

AI en Robotisering: Weg met het saaie werk

Denk jij dat je goed bent in je werk? Think twice!! Wij mensen zijn helemaal niet zo perfect als we zelf denken. En hebben al helemaal niet de capaciteit om alles te weten. Daarom zouden we Artificial Intelligence en Robotisering moeten omarmen. Er staat ons namelijk een spectaculaire toekomst te wachten. De vraag is alleen of jij er klaar voor bent of voorbijgelopen wordt.

Keynote 16:00 uur

Software robotics: monkey-business

Een monkey-business is het opzetten van 'een handeltje', waar je zelf de handen niet meer bij uit de mouwen hoeft te steken. Constanze Mager, biologe van Koninklijke Burgers’ Zoo, neemt u mee op een verrassende ontdekkingsreis door het dierenrijk. Nadat de luisteraars begrepen hebben, dat ook de Homo sapiens een diersoort met typerend oergedrag is, kijken we al anders naar de apenrots die het bedrijfsleven vaak is. Wat kunnen wij hiervan leren. De herkenbaarheid betreffend de vriendjespolitiek bij chimpansees zal u boeien, net als de manier van netwerken bij bavianen.

Afsluiting 16:25 uur

Afsluiting door de dagvoorzitter

Netwerkborrel 16:30 uur

Netwerkborrel op het netwerkplein